scroll

Kennisbank

Met MOS haalt u de kracht van kennis in huis

Lees hier alle vraagstukken die door ons zijn behandeld

Wat kan er fiscaal wel voor een gezonde lunch?

september 16, 2021

Werkgevers die hun personeel voorzien van een gezonde lunch, krijgen hiervoor geen extra fiscale faciliteit. Dit blijkt uit het eerdere antwoord van staatssecretaris Vijlbrief op Kamervragen. Maar wat kan er wel?

Gezonde lunch

HorecaDe Kamervragen werden gesteld naar aanleiding van berichten in de pers dat een ondernemer ruim € 22.000 aan belasting moest betalen omdat hij zijn personeel van een gratis gezonde lunch voorzag. De ondernemer had de gezonde lunch als onbelaste arbovoorziening willen aanmerken, maar die vlieger ging niet op.

Bestaande tegemoetkomingen

In de antwoorden op de Kamervragen verwijst de staatssecretaris naar het feit dat de fiscale wetgeving al een aantal tegemoetkomingen kent voor gezonde lunches. Zo kunnen tussendoortjes in de vorm van groende en fruit belastingvrij worden verstrekt en hoeft een gratis lunch slechts gewaardeerd te worden op een vast bedrag van € 3,35, ook als de werkelijke waarde hoger is.

Werkkostenregeling

Daarnaast verwijst de staatssecretaris naar de vrije ruimte in de werkkostenregeling. Door deze te benutten kan de lunch ook belastingvrij aan de werknemer worden verstrekt. Pas als de vrije ruimte wordt overschreden, betaalt de werkgever 80% eindheffing.

Geen Arbo-voorziening

Een gezonde lunch is in fiscaal opzicht geen arbovoorziening en dus niet vrijgesteld. De fiscale vrijstelling is bedoeld voor arbovoorzieningen waarin de werkgever moet voorzien. Te denken valt aan schoenen met stalen neuzen voor in de bouw.

Heeft u  vragen over de vrijstelling voor arbovoorzieningen, neem dan contact met ons op.

Met MOS deelt u de kracht van kennis op uw tijdlijn. Verras een collega ondernemer en deel dit behandelde vraagstuk!

LinkedIn

LAATSTE BERICHTEN

LAATSTE BERICHTEN

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld