scroll

Kennisbank

Met MOS haalt u de kracht van kennis in huis

Lees hier alle vraagstukken die door ons zijn behandeld

Vaststelling TVL eerste kwartaal 2021 van start

augustus 2, 2021

TVL eerste kwartaal 2021

De TVL is een tegemoetkoming in de vaste lasten voor ondernemers die vanwege corona met een omzetverlies van minstens 30% te maken hebben. Van de vaste lasten wordt in het eerste kwartaal 2021, afhankelijk van het omzetverlies, 85% gecompenseerd. Bij bijvoorbeeld 50% omzetverlies, wordt dus 50% x 85% van de vaste lasten gecompenseerd.

Let op! De vaste lasten worden berekend op basis van branchecijfers en niet op basis van de werkelijke vaste lasten.

Voorschot

VirusDe TVL wordt in eerste instantie uitgekeerd op basis van een voorschot van 80% van het geschatte omzetverlies. Pas als het definitieve omzetverlies bekend is, kan de werkelijke hoogte van de TVL worden bepaald. Daarom moeten ondernemers het werkelijke omzetverlies vóór 1 oktober van dit jaar doorgeven.

Deadline vaststelling TVL vierde kwartaal 2020 opgeschort

De deadline voor de vaststelling van de TVL over het vierde kwartaal van 2020 is opgeschort en verschoven naar 1 september 2021. Oorspronkelijk moest de werkelijke omzet over het vierde kwartaal van 2020 vóór 1 juli van dit jaar worden doorgegeven, maar dit wordt nu dus vóór 1 september zodat ondernemers hiervoor twee maanden extra de tijd hebben.

Betalingsregeling

Als ondernemers het omzetverlies te hoog hebben ingeschat, moet mogelijk te veel ontvangen TVL worden terugbetaald. Wanneer dit moeilijkheden oplevert, kan hiervoor met de RVO een betalingsregeling worden afgesproken. Deze is renteloos.

Met MOS deelt u de kracht van kennis op uw tijdlijn. Verras een collega ondernemer en deel dit behandelde vraagstuk!

LinkedIn

LAATSTE BERICHTEN

LAATSTE BERICHTEN

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld