scroll

Kennisbank

Met MOS haalt u de kracht van kennis in huis

Lees hier alle vraagstukken die door ons zijn behandeld

Subsidieregeling ‘NL leert door’ voortgezet

augustus 5, 2021

OndernemerDe regeling is met name gericht op personen die werkloos zijn of dreigen te raken als gevolg van de coronacrisis. Vanwege het succes van de regeling wordt deze dit jaar voortgezet.

Derde aanvraagtijdvak

De derde periode waarin de subsidie kan worden aangevraagd loopt van woensdag 1 september 2021 tot en met woensdag 8 september 2021. Hiervoor is € 30 miljoen beschikbaar. De kortere openstelling van het derde aanvraagtijdvak heeft te maken met de invoering van een lotingssysteem voor dit tijdvak.

Loting

In de eerdere twee aanvraagtijdvakken verliep het aanvraagproces op basis van het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Dit wordt nu dus vervangen door een systeem van loting via een notaris.

Volledigheid van belang

Aanvragen die op het moment van loting nog niet volledig zijn, belanden pas op het moment dat die zijn aangevuld door de aanvrager én wel volledig zijn, achteraan in de rij die op basis van de loting is vastgesteld. Het is dus belangrijk een volledige subsidieaanvraag in te dienen.

Hardheidsclausule

Nieuw is dat een opleider, opleiderscollectief of samenwerkingsverband in het derde aanvraagtijdvak een beroep kan doen op de hardheidsclausule als er sprake is van een uitzonderingssituatie die zal leiden tot onbillijkheid. Dit beroep zal moeten worden onderbouwd. De hardheidsclausule zal echter slechts beperkt worden toegepast.

Met MOS deelt u de kracht van kennis op uw tijdlijn. Verras een collega ondernemer en deel dit behandelde vraagstuk!

LinkedIn

LAATSTE BERICHTEN

LAATSTE BERICHTEN

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld