scroll

Kennisbank

Met MOS haalt u de kracht van kennis in huis

Lees hier alle vraagstukken die door ons zijn behandeld

Subsidie elektrische auto aanvragen vanaf 3 januari 2022

december 28, 2021

Ook in 2022 kunnen particulieren weer subsidie aanvragen voor de aankoop van een elektrische personenauto. Gelet op het succes van de regeling, is het met name voor nieuwe auto’s van belang dat u de subsidie zo snel mogelijk aanvraagt. Aanvragen kan vanaf 3 januari 2022 9.00 uur bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO).

Omvang subsidie

Elektrisch rijdenDe subsidie voor een nieuwe elektrische personenauto bedraagt in 2022 € 3.350. Voor een gebruikte elektrische personenauto is dit € 2.000. Voor de subsidie is meer budget beschikbaar dan vorig jaar, zodat meer particulieren ervan kunnen profiteren. Voor nieuwe auto’s is dit zelfs bijna vijf keer zoveel.

Voorwaarden

Er gelden uiteraard voorwaarden. Belangrijk is met name dat de auto een actieradius moet hebben van minstens 120 kilometer en een geregistreerde catalogusprijs tussen € 12.000 en € 45.000.  Daarnaast mag de elektrische personenauto niet eerder dan 1 januari 2022 op uw naam staan.

Let op! U kunt de subsidie direct aanvragen als u een koopovereenkomst heeft gesloten. RVO raadt u aan om dat ook te doen. Uw auto kan op het moment dat u subsidie aanvraagt al geleverd zijn, maar dat hoeft niet om subsidie te kunnen aanvragen.

Tip! Wilt u van de koop of lease kunnen afzien als u geen subsidie krijgt? Neem dan een ontbindende voorwaarde op in de overeenkomst.

Alleen voor particulieren

De subsidie is alleen voor particulieren. Bedrijven kunnen de subsidie dus niet aanvragen. Ondernemers kunnen de subsidie wel aanvragen, maar mogen de auto dan niet tot het ondernemingsvermogen rekenen.

Met MOS deelt u de kracht van kennis op uw tijdlijn. Verras een collega ondernemer en deel dit behandelde vraagstuk!

LinkedIn

LAATSTE BERICHTEN

LAATSTE BERICHTEN

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld