scroll

Kennisbank

Met MOS haalt u de kracht van kennis in huis

Lees hier alle vraagstukken die door ons zijn behandeld

Ook in 2022 lager gebruikelijk loon innovatieve start-up

september 30, 2021

Innovatieve start-ups kunnen ook in 2022 ervoor kiezen een lager gebruikelijk loon uit te keren dan een dga normaal gesproken aan gebruikelijk loon moet opnemen. Door een lager gebruikelijk loon uit te keren wordt de liquiditeitspositie van de bv verbeterd. Dit staat vermeld in het Belastingplan 2022 dat op Prinsjesdag bekend is gemaakt.

Wachten op evaluatie

LaptopDe regeling zou op 1 januari 2022 komen te vervallen, maar dat wordt met minstens één jaar uitgesteld omdat er nog wordt gewacht op een evaluatie van de regeling. Het is ook mogelijk dat de regeling na 2022 gewoon wordt voortgezet.

Innovatieve start-ups

Wordt uw bv voor toepassing van de S&O-afdrachtvermindering in 2022 als starter aangemerkt, dan mag u het gebruikelijk loon van de dga vaststellen op het wettelijk minimumloon. U kunt deze start-upregeling maximaal drie jaar toepassen.

Lager dan minimumloon?

Voor innovatieve start-ups is soms zelfs een lager gebruikelijk loon mogelijk dan het minimumloon, als hiervoor zakelijke gronden bestaan. Dit is bijvoorbeeld het geval als de continuïteit van de bv in gevaar komt als de bv toch een gebruikelijk loon ter hoogte van het minimumloon zou uitbetalen.

Let op! Alle plannen moeten nog door het parlement worden goedgekeurd.

Heeft u vragen over het lagere gebruikelijk loon voor start-ups, neem dan contact met ons op.

Met MOS deelt u de kracht van kennis op uw tijdlijn. Verras een collega ondernemer en deel dit behandelde vraagstuk!

LinkedIn

LAATSTE BERICHTEN

LAATSTE BERICHTEN

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld