scroll

Kennisbank

Met MOS haalt u de kracht van kennis in huis

Lees hier alle vraagstukken die door ons zijn behandeld

MOS Tijd voor Later: Is een testament noodzakelijk als je samenwoont?

april 22, 2021

Wanneer je samenwoont met je partner ben je juridisch niets van elkaar. Ieder houdt zijn eigen vermogen, en in beginsel is er geen gemeenschappelijk vermogen. Dit is tijdens leven zo, maar ook bij overlijden. Over en weer zijn er nauwelijks tot geen rechten en verplichtingen, niet aansprakelijk voor elkaars schulden, geen recht op alimentatie bij het beëindigen van de samenleving, maar ook geen recht op een erfenis in geval van overlijden.

Dit is vaak niet wenselijk. Bijvoorbeeld bij een gezamenlijk gekochte woning. Bij overlijden van een van beiden, erven de wettelijke erfgenamen de helft van de woning in plaats van de partner. Het is goed voor te stellen dat je juist wil dat je partner deze helft van de woning erft.

Daarom is het belangrijk om in geval van samenwonen een testament op te stellen. Niet alleen voor deze woning, maar ook voor andere zaken.

MOS Advies

Het is belangrijk om in geval van samenwonen een testament op te stellen. Niet alleen voor de woning, maar ook voor andere zaken. Wij denken daarom graag met je mee over de invulling van dit testament, geeft je zekerheid en rust.

Vragen? / Meer info?

Wil je meer informatie of wil je advies, neem dan contact op met onze belastingadviseurs of met je relatiebeheerder.

Met MOS deelt u de kracht van kennis op uw tijdlijn. Verras een collega ondernemer en deel dit behandelde vraagstuk!

LinkedIn

LAATSTE BERICHTEN

LAATSTE BERICHTEN

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld