MOS Loonadvies: Praktijkleren, subsidie voor leerling-werknemer

MOS Loonadvies: Praktijkleren, subsidie voor leerling-werknemer

Bied je als werkgever een praktijkleerplaats aan? Dan is de subsidie voor praktijkleren mogelijk interessant. 

Subsidie voor praktijkleren

De overheid wil ondernemers stimuleren te investeren in het opleiden van toekomstig beroepspersoneel. De subsidie praktijkleren compenseert ondernemers gedeeltelijk voor de tijd die zij extra nodig hebben om de leerling-werknemers goed te begeleiden. De hoogte van de vergoeding hangt af van het aantal weken dat een leerling op het bedrijf werkte.

Omdat het bij de Subsidieregeling praktijkleren gaat om schoolgaande leerlingen, wordt de subsidie verkregen per schooljaar. Leerlingen die een (bbl-)traject volgen, waarbij ze vier dagen in de week stagelopen en een dag in de week naar school gaan, komen hiervoor doorgaans in aanmerking. Ook bedrijven die leerlingen begeleiden die een duale hbo- of technische wo-opleiding volgen, komen in sommige gevallen in aanmerking voor de tegemoetkoming van maximaal € 2.700,-.

Aanvraag subsidie praktijkleren in 2021

Van 2 juni tot en met 16 september 2021 kunt u een aanvraag indienen voor de begeleiding van leerlingen in schooljaar 2020-2021.

Vragen? Meer info?

Wil je weten of je in aanmerking komt voor subsidie voor praktijkleren? Neem contact op met onze loonadviseurs. Zij adviseren je graag over de mogelijkheden en de voorwaarden van een succesvolle subsidieaanvraag.

Foto: Photo by Jeswin Thomas on Unsplash

Facebooktwitterlinkedinmail