MOS Advies: Wat is E-Herkenning?

MOS Advies: Wat is E-Herkenning?

E-Herkenning is dé manier van inloggen voor ondernemers. Hiermee log je op één manier veilig in bij ruim 500 organisaties. De organisaties weten zeker wie je zegt dat je bent én dan mag je doen wat je wil doen. Hoe hoger het niveau van E-Herkenning, hoe meer gevoelige informatie je kunt uitwisselen.
E-Herkenning is persoonsgebonden.

Ketenmachtiging voor MOS

Steeds meer werkzaamheden waarvan je gewend bent dat wij die voor je regelen, moeten worden gedaan met E-Herkenning. Enkele voorbeelden zijn het aanvragen van subsidie, Tegemoetkoming Vaste Lasten en het ziek melden van werknemers. Op het moment dat dit met een E-Herkenning geregeld moet worden kunnen wij dit niet meer zo maar voor je doen. Dit kan opgelost worden door ons te machtigen. Dan mogen wij namens jou deze online diensten regelen.

Hoe machtig je ons?

Op het moment dat je een E-Herkenning voor jouw onderneming hebt geregeld kun je de machtiging voor ons regelen. Zowel jij als wij moeten een formulier voor akkoord invullen waarna de machtiging door de leverancier kan worden vastgelegd. Houdt er rekening mee dat de machtiging kosten met zich meebrengt. Bij RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) kan alleen worden ingelogd met een ketenmachtiging voor de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL), de berichtenbox en de WBSO in het nieuwe aanvraagportaal. Er kan niet worden ingelogd met een ketenmachtiging bij de overige portalen en diensten van RVO en bij TenderNed. 

Vragen? Meer info?

Wil je meer informatie of wil je advies, neem dan contact op met een van onze MOS-adviseurs.

Credits afbeelding: Dean Drobot – unsplash

Facebooktwitterlinkedinmail