scroll

Kennisbank

Met MOS haalt u de kracht van kennis in huis

Lees hier alle vraagstukken die door ons zijn behandeld

MOS Klantevent: Dromen. Plannen. Doen.

november 29, 2022

Op donderdag 17 november ontvingen wij onze klanten bij Allekante voor ons klantevent: Dromen. Plannen. Doen. Een algemene beschouwing op het Belastingplan 2023 en 4 inspirerende workshops zorgden voor een interactief en leerzaam programma. Onder het genot van een drankje en een heerlijk buffet sloten de gasten en de collega’s van MOS de avond in stijl af.

MOS klantevent collage

We zijn er voor onze klanten

In de inleiding van het programma vertelde Ralph van den Dungen, accountant en vennoot bij MOS, over de reden waarom MOS dit klantevent organiseert. “We staan elke dag klaar voor onze klanten met raad en daad. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat wij onze kennis en de kennis van andere experts met hen delen, zodat zij op kunnen doen. En dan is het bijzonder leuk om dit in een gezellige ambiance te kunnen doen.”

Een uitdagend Belastingjaar 2023

Peter Kroezen, fiscalist en accountant van MOS, trapte het programma af met zijn beschouwing op het Belastingjaar 2023. Een lastige opgave om de fiscale uitdagingen voor de ondernemer op een positieve manier over te brengen. Niets was minder waar, afgaande op enkele reacties van klanten waaronder de volgende. “Met humor, zijn ervaring en scherpe blik geeft Peter je het gevoel dat hij precies weet hoe de Belastingdienst probeert je meer te laten betalen. Dat stelt mij gerust.” Een aantal kreten van Peter tijdens zijn beschouwing:

 • Ambitie kabinet: vereenvoudiging. In de praktijk toch weer ingewikkelder…!
 • Box 3 voordelig voor spaarder, de belegger betaalt de rekening vanaf 2023!
 • Peildatum box 3 is 1 januari 2023 al. Plan je vermogenspositie op tijd.
 • Box 2 heffing in 2 schijven vanaf 2023, benut de laagste schijf. Maak een dividendplan.
 • Is je werkelijk rendement op beleggingen laag of zelfs verliesgevend, overweeg een bezwaarprocedure.
 • Schenking voor eigen woning wordt afgeschaft vanaf 2024. Schenk dit jaar een deel en volgend jaar de rest.
 • De bedrijfsopvolgingsregeling voor de schenkbelasting ligt onder vuur. Schenk nu nog belastingvrij (een deel) van je onderneming.
 • Samenloop van alle regelingen kan tot onverwachte uitkomsten leiden, plan vermogensstromen weloverwogen en goed doordacht.

Wil je meer informatie of wil je advies, neem dan contact op met onze belastingadviseurs (fiscaal@mosaccountants.nl)

Je financiële planning als kompas

Onze collega fiscalist Renate Fijneman nam de aanwezigen mee op reis hoe je een financiële planning als kompas kunt gebruiken om je dromen te realiseren. Alleen voor wie is een financiële planning nu eigenlijk interessant? “Voor mij niet: ik ben nog jong en pas net begonnen met werken. En voor mij ook niet: ik heb het allemaal wel goed onder controle.” Veel gehoorde opmerkingen tijdens deze workshop wanneer je over financiële planning spreekt.

Tijdens de workshop “je financiële planning als kompas” is ingegaan op drie sleutelwoorden waar financiële planning voor staat:

 • Inzicht
 • Rust
 • Grip

Want als je weet hoe je financieel ervoor staat, en dat de wensen en doelen die je hebt ook realiseerbaar zijn, dan kan je nog maar één conclusie trekken: van een financiële planning word je gelukkiger! En dan maakt het niet uit hoe jong of hoe oud je bent, dit geldt voor iedereen.

Wil jij ook gelukkiger worden en vooral rust en grip houden op je financiële situatie? Neem eens contact met je relatiebeheerder om hier verder over te spreken.

Hoe vind en bind je personeel?

De experts van Primatch, Tjalien de Lange en Sandra Bruurmijn, spraken met de deelnemers over het

aantrekken en behouden van het juiste talent. Een inspirerende workshop over hoe je o.a. een employee journey kunt inregelen en hoe je medewerkers aan je kunt blijven binden. “Ik heb veel nieuwe inzichten opgedaan. Ik was me bijvoorbeeld niet bewust dat een sollicitatieprocedure eigenlijk al veel eerder start en later eindigt. Heel interessant.”, aldus een van de deelnemers.

Wil je meer weten over hoe je personeel kunt vinden of binden, neem dan contact op met je relatiebeheerder of natuurlijk met een van de experts van Primatch.

Meer grip op cijfers met automatisering

Onze collega accountant Richard Daalmans nam de deelnemers aan deze workshop mee in de wereld van automatisering en cijfers. Technische innovaties en robotisering van processen zorgen ervoor dat de omgeving van een onderneming steeds sneller verandert. Met de juiste informatie kunnen ondernemers tijdig strategische beslissingen nemen. Cruciaal daarbij is processen binnen de onderneming zodanig in te richten dat de juiste informatie snel beschikbaar is. Een goed ingerichte financiële administratie die inzicht geeft op operationeel niveau is een waardevolle informatiebron voor de ondernemer.

Wij denken graag met je mee dit inzicht uit jouw financiële administratie te halen en jouw kpi’s visueel te maken in een managementinformatiesysteem. Neem gerust contact op met je relatiebeheerder om een afspraak te maken.

Een positieve blik op levenstestament

Tiemen van Hassel van Seydlitz Notarissen vertelde de deelnemers van deze workshop over hoe zij nu al zaken kunnen inregelen zodat zij later daar de vruchten van kunnen plukken. Een uiteenzetting van de belangrijkste punten waar je nu vrij snel en makkelijk zaken voor jezelf kunt regelen, maakten dat deze sessie praktisch toepasbaar is.

Heb je vragen over een levenstestament of hoe jij een levenstestament kunt inregelen? Neem dan contact op met je relatiebeheerder of schakel direct met Tiemen van Seydlitz Notarissen.

LAATSTE BERICHTEN

LAATSTE BERICHTEN

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld