scroll

Kennisbank

Met MOS haalt u de kracht van kennis in huis

Lees hier alle vraagstukken die door ons zijn behandeld

MOS Advies: Voorkom fiscaal nadeel, wacht niet langer; draag je bedrijf over aan de volgende generatie!

juni 30, 2022

Je krijgt er vroeg of laat mee te maken, de opvolging of overdracht van je onderneming. Ben je van plan om je onderneming binnen niet al te lange tijd “op een vriendelijke manier” over te dragen aan je opvolger? Dan is het waarschijnlijk verstandig om daar niet te lang meer mee te wachten!

Waarom moet ik niet langer wachten?

In Nederland zijn er een aantal interessante fiscale bedrijfsopvolgingsregelingen. Eén van die bedrijfsopvolgingsregelingen is een fiscale regeling waardoor met name familiebedrijven fiscaal voordelig kunnen worden overgedragen zonder of met beperkte belastingheffing. Dat betekent vrijwel geen schenk-/erfbelasting of inkomstenbelasting bij de overdracht van je bedrijf.  De kans is groot dat deze regeling vanaf 2023 aanmerkelijk wordt versoberd!

Wat levert de bedrijfsopvolgingsregeling mij/ mijn opvolger op?

De bedrijfsopvolgingsregeling in de erf- en schenkbelasting, hierna “BOR” is een vrijstelling in de erf- en schenkbelasting. Je kunt je onderneming tot een bedrag van ruim 1 miljoen euro belastingvrij schenken aan je opvolger. Hoe werkt dat?

Het schenken van in totaal 1,5 miljoen ondernemingsvermogen leidt in dit voorbeeld tot een heffing van schenkbelasting van slechts € 6.215. Effectief is dat een tarief van slechts 0,41%. Ook voor de inkomstenbelasting zijn er diverse fiscaal vriendelijke regelingen.

MOS Advies

Overweeg je een bedrijfsoverdracht, wacht niet langer en bespreek de mogelijkheden met je MOS-adviseur. 

Vragen? Meer info?

Wil je weten of de BOR ook voor jou nog kan worden ingezet, neem dan snel contact op met onze accountants en/of belastingadviseurs.

Foto credits: Photo by Jason Goodman on Unsplash

 

LAATSTE BERICHTEN

LAATSTE BERICHTEN

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld